VRT-journalist Riadh Bahri aangevallen omdat hij homo is: “Een typische ochtend in Brussel”

VRT-journalist en luchtvaartspecialist Riadh Bahri (33) is vrijdagochtend aangevallen op straat. Bahri werd uitgescholden voor “vuile homo” en kreeg daarna klappen en schoppen.

Wout Desmytere

“Hond uitlaten. Man vraagt de weg. Ik ben zo vriendelijk en naïef om te antwoorden. Klap krijgen. Schop krijgen. Ketting afgerukt en gestolen. Vuile homo horen. Beetje huilen in de straat. Boos zijn. En alweer moedeloos. Typische ochtend in Brussel. #TGIF ofzoiets zeker”, schrijft Riadh Bahri op zijn Twitterprofiel.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het is niet de eerste keer dat Bahri iets dergelijks overkomt. In eerdere interviews vertelde hij al dat hij “alles al had meegemaakt, van spuwen tot achtervolgingen.”

Op sociale media krijgt de journalist veel steun. Hij tweette nog een korte update: “Ik heb geen zichtbare verwondingen. Pijn op de borstkas na een paar rake klappen, en schoppen. Wel diep onder de indruk nu. Dat vooral. En eigenlijk heel droef.”

Politie opent onderzoek

De Brusselse politie heeft een onderzoek geopend naar de feiten, meldt politiewoordvoerster Ilse Van de keere. De Brusselse politie kwam na de feiten ter plaatse en voerde nog een buurtonderzoek uit, op zoek naar eventuele getuigen. Ook de beelden van bewakingscamera’s in de omgeving zullen onderzocht worden.

Volgens Van de keere stappen mensen die het slachtoffer zijn geweest van een homofobe agressie niet altijd naar de politie. “Nochtans kunnen ze een klacht indienen bij ons op het commissariaat, of via police-on-web”, zegt de woordvoerster. “We hebben ook een specifiek meldpunt op onze website, polbru.be, en ze kunnen ook terecht bij het Rainbow House.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook