Nederlandse studentenflats vormen samen het woord “lul”: “Een spannende compositie”

 

 ©  Facebook Raymond van de Ven

De stadsdichter van het Nederlandse Middelburg Raymond van de Ven kon zijn ogen niet geloven toen hij de tekening van een nieuw gebouw in zijn stad voor het eerst zag. Als je het eenmaal ziet, blijf je het zien: de torens van het nieuwe studentencomplex in Middelburg vormen samen namelijk het woord ‘lul’.

jvhBron: De Telegraaf

Van de Ven plaatste een foto van zijn ontdekking op Facebook met de hashtags #helullo #noggeneukt. Zijn post ging viral. “Dit is wel een erg spannende compositie”, zegt de een. “Wat een lullige actie”, zegt een ander.

Zou het een bewuste grap zijn? Bij Omroep Zeeland claimt het verantwoordelijke architectenbureau van niet. “De bouwhoogtes zijn al vastgelegd in een plan uit 2000. Daar hebben wij op voortgeborduurd”, zegt ontwerper Taco Tuinhof. De stadsarchitect beweert dat hij ook nu pas de letters opmerkt. Om daarna toe te voegen: “Als je wil, kun je overal wel dingen in zien.”

Het gebouw is voor alle duidelijkheid nog niet gebouwd: de foto is een impressie. Maar vanaf volgend jaar kunnen studenten wel hun intrek nemen in het ‘lullige’ gebouw.

LEES OOK