Koningin Mathilde bezoekt vernieuwd ModeMuseum in Antwerpen

 

 ©  EPA-EFE

In Antwerpen heeft koningin Mathilde vrijdag een bezoek gebracht aan het ModeMuseum, dat onlangs na drie jaar renovatie- en uitbreidingswerken opnieuw opende. De koningin kreeg een rondleiding in de vaste collectie, sprak met mensen uit de modesector over de moeilijke coronaperiode en woonde een workshop over kleding en textiel bij.

jvhBron: BELGA

Oorspronkelijk stond het bezoek van de koningin aan het museum vorige week gepland, maar dat kon niet doorgaan door een coronabesmetting van een van haar kinderen. Vrijdag kon het bezoek alsnog plaatsvinden.

Het ModeMuseum was ruim drie jaar dicht voor renovatiewerken. Bij de nieuwigheden is een tentoonstellingsruimte voor de vaste collectie. Daar kreeg koningin Mathilde een rondleiding van museumdirecteur Kaat Debo.

Tijdens een rondetafelgesprek met vertegenwoordigers uit de modesector kon de koningin vragen stellen over de impact van coronacrisis. Ontwerpers vertelden haar hoe geplande collecties grondig moesten aangepast worden en ateliers tijdens lockdowns dicht moesten.

“We hebben onze nieuwe collectie moeten bijsturen, zodat er meer nadruk lag op comfort”, vertelde schoenenontwerper Guy Thiron. “We focussen doorgaans veel op hoge hakken, maar daar is in tijden van thuiswerk minder vraag naar. Zo’n bijsturing doe je echter niet op een paar maanden tijd.”

Ann Berten van juwelenmaker Wouters & Hendrix vertelde de koningin over de impact op het atelier in Antwerpen. “Die moest tijdens de eerste lockdown volledig dicht.”

De koningin bracht ter afsluiting een bezoek aan de vernieuwde bibliotheek, waar de studiecollectie van het museum wordt bewaard. Ze woonde er een praktijkles bij over mode, kleding en textiel.

 

 ©  EPA-EFE

 

 ©  EPA-EFE

 

 ©  EPA-EFE

 

 ©  EPA-EFE

 

 ©  EPA-EFE

LEES OOK

Nu in het nieuws