Klas uit eerste jaar in Sint-Ritacollege in quarantaine na coronabesmettingen

© ATV

Kontich -

Na een melding van vier besmettingen met hoog risico in een klas in het eerste jaar van het Sint-Ritacollege zijn de leerlingen van desbetreffende klas in quarantaine geplaatst. Ze volgen afstandsonderwijs in afwachting van de testresultaten.

“Woensdag kregen we de melding binnen dat in een en dezelfde klas vier besmettingen met hoog risico werden vastgesteld”, vertelt directeur Luc Vercammen. “Daarop hebben we de leerlingen meteen naar huis gestuurd. Acht leerkrachten die met deze klas in contact waren geweest, werden uit voorzorg eveneens in quarantaine geplaatst. Zij werden onmiddellijk getest waarvan de resultaten gelukkig geen besmetting aan het licht brachten zodat zij vrijdag alweer aan de slag konden.”

“De leerlingen blijven voorlopig nog thuis tot wanneer ze de uitslag van hun test kennen en indien die negatief is ze weer kunnen terugkeren. Gelukkig konden we vorige week aan de eerstejaars via Digisprong een laptop bedelen zodat ze intussentijd van thuis uit de lessen kunnen blijven volgen.”

(bar)