Lokaal lichte neerslag, maar noodnummer gedeactiveerd

Een beeld uit Deurle aan de Leie  

Een beeld uit Deurle aan de Leie  ©  Patrick Van Cauwenberghe

Tijdens het weekend blijft de neerslag beperkt tot hier en daar wat lichte regen. Vanaf dinsdag neemt de kans op onweer alweer toe.

ckaBron: BELGA

De FOD Binnenlandse Zaken heeft het noodnummer 1722 opnieuw gedeactiveerd, nu er geen noodweer meer wordt voorspeld. De komende dagen blijft de neerslag beperkt tot lokale buien. Zaterdag begint met veel bewolking en lokaal wat lichte regen of motregen. In de loop van de dag verschijnen er wat meer opklaringen, vooral dan in het zuiden van het land. In het noorden van het land is dan een buitje mogelijk. De maxima schommelen tussen 18 graden in de Hoge Ardennen en 21 à 22 graden in het centrum, meldt het KMI.

LEES OOK: Het regent niet harder dan vroeger, maar hoe komt het dan dat het tegenwoordig wel zo lijkt?

Zaterdagavond en zaterdagnacht wordt het overal droog met breder wordende opklaringen in het zuiden van het land. In het noorden van het land blijft de bewolking overheersen. In de loop van de nacht kan er zich nevel of lokale mist vormen. De minima liggen tussen lokaal 5 graden in sommige Ardense valleien en 14 graden in het noorden van het land.

LEES OOK: Het centrum dat al 100 jaar geregeld onder water loopt: boze handelaars en gefrustreerde bewoners in Halle, maar vooral weinig verbazing

Zondag begint de dag droog met op vele plaatsen opklaringen en lokaal wat nevel of mist. In de loop van de dag wordt het bewolkt en is er wat lokaal gedruppel mogelijk. In het zuiden van het land is er meer ruimte voor wat zon. De maxima schommelen tussen 18 graden in de Hoge Venen en 21 of 22 graden in Laag- België en in Belgisch Lotharingen.

Maandag wordt het overwegend droog met zon en wolkenvelden, bij maxima tussen 19 en 23 graden. Dinsdag wordt het wat warmer, maar moet in de loop van de dag rekening gehouden worden met regen- of onweersbuien, lokaal mogelijk veel regen. De maxima liggen rond 23 of 24 graden in het centrum. Ook op woensdag is het onstabiel met regen en lokaal onweer. De maxima liggen dan rond 20 graden in het centrum.

LEES OOK

Nu in het nieuws