Antwerps schepen Van Doesburg vraagt duidelijkheid over derde prik

Schepen Els van Doesburg.  

Schepen Els van Doesburg.  © Jeroen Hanselaer

Antwerpen -

Antwerps schepen van Gezondheidszorg Els van Doesburg (N-VA) vraagt van de hogere overheid dringend duidelijkheid over de derde prik voor ouderen. “We zijn in dit land geen koploper wat snel beslissingen nemen betreft, dus kunnen we best het debat nu al voeren.”

In Antwerpen krijgen 16.000 mensen met een verzwakt immuunsysteem al een derde prik. Die moet hun extra bescherming bieden. Dat gebeurt nog op het vaccinatiedorp Spoor Oost.

“Ik wil nu weten of er al of niet een derde boosterprik komt voor de senioren”, zegt van Doesburg in het ATV-programma Wakker op Zondag. “We weten dat de kracht van een vaccin kan afnemen na zes maanden. Bij onze bewoners in de woonzorgcentra zitten we nu al aan die termijn na hun eerste prik. Ik wil graag nu al duidelijkheid, want ik moet dat uitvoeren in Antwerpen.”

Van Doesburg herhaalde ook nog eens dat ze niet gediend is met de opmerkingen van federale ministers over de vaccinatiegraad in Antwerpen. Zij onderstreept dat Antwerpen het in vergelijking met gelijkaardige steden in Europa het zeer goed doet.

“Wij doen het met een vaccinatiegraad van begin 80% beter dan bijvoorbeeld vijf Nederlandse steden”, zegt van Doesburg. “In Rotterdam zit men op 69%. Ik heb er geen probleem mee dat ze zeggen dat de vaccinatiegraad moet verbeteren. Het stoort mij wel dat minister Verlinden (CD&V) het gebruikt om het niet te moeten hebben over haar krakkemikkige ministeriële besluiten. Minister Vandenbroucke gebruikt het alleen om onze burgemeester aan te vallen.”  svw

Nu in het nieuws