Vier extra besmettingen bij zorginstelling De Witte Mol, in totaal testen er nu twintig mensen positief

Zorginstelling De witte Mol. 

Zorginstelling De witte Mol. ©  Tommy Maes

Mol -

Bij zorginstelling De Witte Mol in Mol zijn na de eerste testronde vier bijkomende besmettingen vastgesteld. Dit brengt het totale aantal besmettingen op twintig: tien besmette zorggebruikers en tien medewerkers. De overige zorggebruikers en medewerkers worden maandag getest.

Tommy Maes

De Witte Mol is een zorginstelling voor mensen met een ernstig meervoudige en matige tot diep verstandelijke beperking of een niet aangeboren hersenletsel. Vorig weekend werd er een coronabesmetting vastgesteld bij een zorggebruiker. De andere bewoners van de leefgroep werden daarom ook getest op corona. Alle 10 de bewoners van de leefgroep testten positief. Ook zes medewerkers legden een positieve test op.

Omdat verschillende van de besmette medewerkers in meerdere leefgroepen werken, moesten nog vijf bijkomende leefgroepen in quarantaine. Ook kinderafdeling Zandmanneke werd preventief gesloten.

Als extra maatregel worden alle zorgmedewerkers en zorggebruikers van De Witte Mol bijkomend getest verspreid over twee dagen. Vrijdag was een eerste groep aan de beurt. “Zo werden nog vier medewerkers positief getest”, zegt An Konings, directeur van De Witte Mol. “Er moeten geen bijkomende leefgroepen in quarantaine. Maandag kan kinderafdeling Zandmanneke ook weer open na eenweek sluiting.”

Maandag worden de overige zorggebruikers en medewerkers getest. Deze dubbele testronde wordt na een week herhaald.

De Witte Mol benadrukt het belang van de vaccinaties.” Zonder hoge vaccinatiegraad zou de zorginstelling ongetwijfeld veel sterker getroffen zijn, zowel op vlak van aantal besmettingen als ziektebeeld. De vaccinaties hebben gegarandeerd meerdere ziekenhuisopnames of erger vermeden, zeker gezien de verhoogde kwetsbaarheid van sommige van de zorggebruikers”, zegt Konings.

Nu in het nieuws