Sensatie in GP van Italië: Max Verstappen en Lewis Hamilton geven elkaar de schuld voor botsing en opgave

 

 ©  EPA-EFE

 

 ©  EPA-EFE

 

 ©  AFP

 

 ©  REUTERS

 

 ©  AFP

 

 ©  AP

1 / 6
Bron: BELGA

Opschudding op het circuit van Monza, waar de Grote Prijs van Italië, de veertiende manche van het WK Formule 1, zondag gereden wordt. De Britse wereldkampioen Lewis Hamilton (Mercedes) en Nederlandse WK-leider Max Verstappen (Red Bull) kwamen na 26 van de 53 rondes met elkaar in botsing en moesten de race staken.

De nummers 1 en 2 van het WK-klassement botsten halverwege de race in de eerste bocht. De Red Bull-bolide van Verstappen, die vanuit poleposition vertrokken was, belandde daardoor bovenop de voorkant van de Mercedes van Hamilton. Einde wedstrijd voor beide piloten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Nederlander heeft in het WK-klassement 5 punten voorsprong op de zevenvoudig wereldkampioen.

Verstappen: “Als er één niet wil meewerken, houdt het op”

Max Verstappen vindt dat Hamilton schuldig is aan hun botsing. “Als je met twee man door een bocht gaat en één wil niet meewerken, dan houdt het op”, zei Verstappen nadien.

Hamilton kwam na zijn bezoek aan de pits vlak voor Verstappen de baan op. “Hij kneep me al af met het aanremmen voor bocht één. Ik moest daardoor op het groene gedeelte rijden”, zei de Nederlander, die enkele rondes eerder al een allesbehalve soepel verlopen pitsstop had gemaakt. “Ik probeerde buitenom te gaan, maar hij bleef me maar de hele tijd afknijpen. Dan is er op een gegeven moment niet genoeg ruimte meer om de bocht te maken. Daardoor gingen we er beiden af. We gaan het er over hebben bij de stewards, we zien het dan wel. Ik leg gewoon mijn verhaal uit, net zoals hier. Meer kan ik er niet van maken.”

Hamilton: “Ik ging voor hem de bocht in”

Hamilton had een andere visie op de botsing. “Bij het aanremmen liet ik genoeg ruimte aan de buitenkant voor een auto. Ik ging voor hem de bocht in”, zei de zevenvoudig wereldkampioen. “Ik denk dat Max daarna over de tweede kerb heen ging en tegen mij aan reed. Het volgende wat ik me kan herinneren, is dat hij bovenop me staat. Het was ongelukkig. We gaan erover praten bij de stewards.”

LEES OOK

Nu in het nieuws