“De Halo heeft het leven van Lewis Hamilton gered”

Max Verstappen kwam met zijn F1-bolide op de Halo van de Mercedes F1-bolide van Lewis Hamilton terecht 

Max Verstappen kwam met zijn F1-bolide op de Halo van de Mercedes F1-bolide van Lewis Hamilton terecht © F1

Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff tonen de beelden van de crash tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen duidelijk aan dat de Halo het leven van Hamilton heeft gered.

De voorbije jaren was er een grote discussie over het al dan niet nuttig zijn van de Halo, de discussie draaide op een bepaald moment zelfs vooral rond het ‘niet mooi zijn’. Maar kijk, ondertussen wordt er al enkele jaren met de Halo op de F1-bolides gereden en ook tijdens de Italiaanse GP bewees de Halo opnieuw zijn nut.

“De Halo heeft zeker en vast Lewis zijn leven vandaag gered,” aldus Toto Wolff. ”Het zou een verschrikkelijk ongeval geweest zijn. Ik mag er niet aan denken dat we de Halo niet zouden gehad hebben.”

Volgens Toto Wolff moeten Hamilton en Verstappen elkaar meer ruimte geven zodat het niet zoals vandaag tot crashes komt.

“Ze moeten elkaar ruimte geven, ze moeten hard tegen elkaar racen maar ze moeten ongevallen vermijden,” aldus Wolff.

“Het was leuk tot nu toe maar we hebben gezien dat de Halo vandaag Lewis zijn leven heeft gered en ook Max had in Silverstone een erg zware crash. We willen niet in een situatie komen waarbij er iemand echt zwaargewond geraakt.”

Hamilton: “Iemand waakt over me”

Hamilton zelf hield gelukkig weinig over aan de crash met Verstappen: “Ik ben een beetje stijf en heb wat een pijnlijke nek,” aldus Hamilton. ”De band landde op mijn hoofd maar ik ben oké.”

“Op dagen als vandaag word ik eraan herinnerd hoeveel geluk ik heb”, schreef de zevenvoudig wereldkampioen in de Formule 1 enkele uren na de race op Monza op zijn sociale media, bij een foto waarop te zien is hoe het achterwiel van de Red Bull over de cockpit van de Mercedes schiet. “In een milliseconde kan je in een heel enge situatie komen. Er moet vandaag iemand op me neer hebben gekeken die over me waakt. Mijn nek is wat stijf nu de adrenaline wegtrekt. Ik kreeg een soort tik op mijn hoofd dus ik heb natuurlijk flink hoofdpijn, maar ik ben in orde. De halo heeft voorkomen dat de crash veel erger kon aflopen. Ik ben iedereen die werkt om onze auto’s en het racen veiliger maken heel dankbaar.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer F1-nieuws:- Lewis Hamilton: “Verstappen wist wat hij deed, hij wist wat er ging gebeuren”- Max Verstappen haalt uit naar Hamilton: “Je moet met twee door de bocht willen gaan”- VIDEO: De dramatische crash tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton - Ferrari: “Wat nu met de Mercedes-motor gebeurt is hetzelfde als toen bij ons”- “Lewis Hamilton zal in een oncomfortabele situatie terechtkomen” (F1journaal.be)

LEES OOK

Nu in het nieuws