Bergen gaat in Italië op zoek naar stek in Champions League basketbal

 

 ©  BELGA

In het Italiaanse Treviso gaat Bergen deze week op zoek naar een stek in de groepsfase van de Champions League. De Belgische vicekampioen speelt in de kwartfinale van de kwalificaties maandag (17u30) tegen de Nederlandse kampioen ZZ Leiden. Kampioen Oostende is al zeker van plaats in de hoofdtabel.

Patrick Ceulemans

Vicekampioen Bergen werkt vandaag in poule B van de kwalificatieronde van de Champions League en in het Italiaanse Treviso de kwartfinale tegen Nederlands kampioen Leiden af. Bij winst volgt in de halve finale op woensdag een partij tegen het Wit-Russische Minsk. Bergen moet ook de finale op vrijdag winnen om zich te kwalificeren voor de groepsfase van de Champions League. Het team van coach Vedran Bosnic moet dus een perfect parcours en een drie op drie lukken.

In de eerste partij vandaag tegen Leiden is Bergen favoriet. De Nederlanders verloren een oefenwedstrijd van Kangoeroes Mechelen en kregen zaterdag in de BNXT Supercup nog een fameuze nederlaag aangesmeerd door Filou Oostende.

Bergen had de voorbije week wel met pech af te rekenen. De Amerikaanse guard David Nichols viel uit met een knieblessure en zijn vervanger, de Dominicaan Mike Torres, moet debuteren met weinig matchritme in de benen. Van Michael Gilmore (ex-Oostende) werd na onderling overleg afscheid genomen.

FIBA Europe Cup als vangnet

Als de Henegouwers het niet redden in de kwalificaties van de Champions league wordt het opgevist in de FIBA Europe Cup en komt het in de poule van Antwerp Giants terecht.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten