Ribblessure houdt Rune Herregodts aan de kant: “Hij moet rusten”

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Geen Ronde van Luxemburg voor Rune Herregodts. De Lokeraar reed wel nog de individuele tijdrit van het Europees kampioenschap maar heeft te veel hinder aan de ribben na een val in de vierde etappe van de Benelux Tour. Hij wordt door de ploegleiding van Sport Vlaanderen-Baloise een tijdlang aan de kant gelaten en moet zijn blessure laten helen. Julian Mertens neemt de vrijgekomen plaats in.

Bron: BELGA

“Voor het eerst sinds lang zit er nog eens een individuele tijdrit in deze Ronde van Luxemburg. Vandaar dat wij onze specialist Rune Herregodts wilden uitspelen. Maar hij heeft nog te veel last na zijn akkefietje in de Benelux Tour waardoor hij moet rusten. Rune werkte wel nog het EK tijdrijden af maar deed dat met pijnlijke ribben. Deze Ronde van Luxemburg was dan ook geen cadeau om in die omstandigheden af te werken en daarom laten we Julian Mertens in zijn plaats aantreden. Mertens heeft al wat pittige dingen laten zien en mag dat van mijn part ook hier in het Groothertogdom doen”, meldt sportdirecteur Andy Missotten.

Sport Vlaanderen-Baloise is andermaal de hofleverancier van de Belgen in de Ronde van Luxemburg.

“Wij willen ons hier weer laten zien en dat in de gekende rijstijl. Gezond agressief. Maar natuurlijk primeert ook resultaat. Kenneth Van Rooy heeft een goede drieweekse achter de rug met onder andere de Benelux Tour. Met Fabio Van Den Bossche kan je altijd naar de oorlog trekken. Julian Mertens kan bergop zijn streng trekken, voor de vroege vluchten kunnen we terugvallen op Cedric Beullens. Net zoals die dat liet zien in de afgelopen Antwerp Port Epic. Van Arne Marit en Aaron Van Poucke verwacht ik ook het een en ander. We rijden hier zonder stress en kijken waar we uitkomen”, verduidelijkte Andy Missotten.

Aangeboden door onze partners