Ronde van Luxemburg: Lotto Soudal gaat met Caleb Ewan voor ritwinst

 

 ©  BELGAIMAGE

Lotto Soudal begint met de 81e Ronde van Luxemburg aan zijn laatste rittenkoers van het seizoen. Voor onder andere Caleb Ewan wordt deze vijfdaagse rittenkoers een test naar het komende wereldkampioenschap. Bij Lotto Soudal hervat de Australiër Harry Sweeny na zijn sleutelbeenbreuk in de Ronde van Denemarken. Voorts maken ook nog Jasper De Buyst, Frederik Frison, Kobe Goossens en Roger Kluge deel uit van de zeskoppige selectie.

Bron: BELGA

“Harry Sweeny komt in Luxemburg weer koersritme opdoen. Hij is toch een tijdlang out geweest na zijn sleutelbeenbreuk. Sweeny heeft nog enkele doelen dit seizoen met onder andere het wereldkampioenschap en Parijs-Roubaix”, meldt sportdirecteur Marc Wauters, in 1999 zelf nog winnaar van de Ronde van Luxemburg.

“Met Caleb Ewan gaan we voor de ritzege of ritzeges. Afwachten hoe de eerste dag zal verlopen. Die openingsetappe is best pittig maar als je ziet dat Caleb Ewan de Poggio kan overleven dan moet hij in Luxemburg ook wel zijn plan kunnen trekken. Er is wellicht nog een kans op een massasprint later op de week maar laat ons eerst de eerste etappe afwachten. Met Frederik Frison hebben we iemand in de ploeg die gensters kan slaan in de individuele tijdrit op de voorlaatste dag van deze Ronde van Luxemburg. Wij hebben Jasper De Buyst, Kobe Goossens en Roger Kluge ook nog achter de hand om van deze rittenkoers toch wel iets moois te maken. Onderschat vooral de lastigheidsgraad niet van deze Ronde van Luxemburg. Hier wordt wel elke dag fiks koers geleverd maar wij hebben wel de mannen mee die mee kunnen gaan in het verhaal”, meldt Marc Wauters die als sportdirecteur wordt bijgestaan door Maxime Monfort, in 2004 nog eindlaureaat van de Ronde van Luxemburg.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten