Streamz komt met meer reeksen van eigen bodem, zoals ‘De Kraak’, een misdaadreeks met indrukwekkende cast

In , een nieuwe Streamz-reeks, spelen kleppers als Gene Bervoets en Ella-June Henrard mee. 

In , een nieuwe Streamz-reeks, spelen kleppers als Gene Bervoets en Ella-June Henrard mee. 

Streamz zet zijn tweede levensjaar in met een rist nieuwe titels uit binnen- en buitenland. Zo kondigt het streamingplatform, naast nieuwe afleveringen van pakweg ‘Succession’, ook heel wat Vlaamse series aan. Zo kan je er binnenkort kijken naar jongerenreeks ‘Hacked’, de opvolger van het razend populaire ‘wtFOCK’, maar ook naar de ambitieuze misdaadserie ‘De kraak’, die kan uitpakken met een hoop ronkende namen.

Wout Desmytere

Een jaar geleden, op 14 september 2020, schoot Streamz uit de startblokken. Dat wil CEO Peter Vindevogel vieren door het aanbod te “versterken met meerdere exclusieve series van eigen bodem en niet te missen internationale reeksen”. Zo pakt de dienst uit met nieuwe afleveringen van het prestigieuze Succession en nieuwe reeksen van Gossip girl en Sex and the city.

Maar laten we even focussen op die reeksen van eigen bodem. Zo komt eind deze maand Invisible, de thrillerserie van regisseur Geoffrey Enthoven (Hasta la vista) die al op het Franstalige La Une te zien was, op de streamingdienst te staan. In oktober mag u een tweede seizoen van de ‘dramedy’ Mijn slechtste beste vriendin verwachten. Een maand later vindt The window, een Engelstalige serie die zich afspeelt in de wereld van het profvoetbal, zijn weg naar Streamz. U herkent Lynn Van Royen in een belangrijke rol, met kleinere passages van onder anderen Louis Talpe en Ella Leyers.

Ronkende namen

Een opvallende nieuwe titel in november wordt De kraak. Daarin speelt Tijmen Govaerts, die zich twee jaar geleden liet opmerken in het drama Muidhond, de geniale maar verlegen computernerd Jeremy. Hij leeft in anonimiteit en is nog nooit met het gerecht in aanraking gekomen. Maar wanneer de IT-student een hackerswedstrijd wint, komt een oplichtersbende hem op het spoor. Met zijn hulp wil ze een gewaagde kraak plegen: een internationale bank in Frankfurt 350 miljoen euro lichter maken.

Govaerts wordt geflankeerd door een hoop ronkende namen: onder anderen Gene Bervoets, Ella-June Henrard, Koen De Graeve, An Miller, Joren Seldeslachts, Dirk Van Dijck en Hilde De Baerdemaeker zullen in de reeks te zien zijn.

is een nieuwe jongerenreeks van de makers van . 

is een nieuwe jongerenreeks van de makers van . 

Nieuwe ‘wtFOCK’

Streamz wil ook genoeg ruimte voorzien voor jongeren. Zo verschijnt er in december een nieuw seizoen van D5R en maakt het nieuwe Hacked, eerder al aangekondigd als “het nieuwe wtFOCK”, zijn debuut. In de reeks volgen we drie vriendinnen op de middelbare school. Nilou, Malick en Adanne zweren dat ze alles met elkaar delen, maar toch hebben ze stiekem nog enkele geheimen voor elkaar. Paniek alom dus, wanneer hun smartphones worden gehackt. Om te vermijden dat hun geheimen aan het licht komen, moet het trio opdrachten uitvoeren. Hoe ver durven ze te gaan om sommige dingen voor zichzelf te kunnen houden?

LEES OOK