Twintiger die jogster lastigvalt, riskeert voorwaardelijke straf: “Nog altijd schrik dat hij achter me staat”

 

 © Bart Van den Langenbergh

Beerse, Turnhout -

Het parket vraagt een voorwaardelijke straf voor een 21-jarige die een jonge vrouw lastig viel bij het joggen. Hij zou geprobeerd hebben haar vast te grijpen en zich nadien hebben verscholen in bosjes toen zij het uitschreeuwde. De man zelf verklaarde dat hij alleen maar Pokémons aan het vangen was en niets verkeerd bedoelde.

Het slachtoffer in de zaak vertelde dinsdag aan de rechter dat ze nog altijd nergens alleen naartoe durft te gaan sinds de feiten vorig jaar. “Er moet altijd iemand bij zijn. Ik heb schrik dat hij achter me staat”, zei ze.

Ze werd door de 21-jarige man uit Beerse opgeschrikt toen ze aan het joggen was. “Ze merkte dat hij al een tijdje achter haar liep, zonder sportkleren. Toen ze even later een bocht nam, stond hij plots voor haar en probeerde hij haar vast te grijpen. Ze begon te krijsen, waarop haar buurvrouw kwam kijken. Ook zij zag hoe de man zich in de bosjes had verstopt”, zei de advocaat van de vrouw.

De twintiger werd verhoord en zei dat hij Pokémons aan het vangen was. “Ik ben tegen haar gebotst. Dat is alles. Ik heb me meermaals geëxcuseerd”, zei hij aan de rechter. “Mijn cliënt had geen enkele seksuele connotatie”, zei ook advocaat Tim Smet. “Hij is ondertussen moeten verhuizen, want hij werd aangesproken als verkrachter”, zei hij.

Het slachtoffer vroeg een morele schadevergoeding van 2.000 euro. Het parket wil de 21-jarige man een voorwaardelijke straf opleggen. Vonnis op 12 oktober. (brip)

Nu in het nieuws