Kleuterschool Kiekeboes in quarantaine na besmettingen drie onderwijzers en enkele kinderen

© ATV

Zoersel -

De kleuterschool van de Kiekeboes naast de kerk in Zoersel sluit tijdelijk de deuren nadat er dit weekend enkele leerlingen en leerkrachten positief hebben getest op het coronavirus.

Kristin Matthyssen

Drie leerkrachten van kleuterschool de Kiekeboes vertoonden vorige week symptomen van het coronavirus en lieten zichzelf uit voorzorg testen. De testen bleken positief. Nadat ook nog enkele kleuters positief hadden getest, werd uit voorzorg beslist om de kleuterschool tien dagen – gedurende de quarantaineperiode – te sluiten. Dat besliste het CLB en de medisch coördinator van de eerstelijnszone in overleg met de directie en de burgemeester. Gelukkig is er niemand ernstig ziek.

Lokale vaccinatiepunten

Burgemeester Liesbeth Verstreken (N-VA) doet nogmaals een oproep naar de inwoners om zich te laten vaccineren. “De vaccinatiegraad in onze gemeente ligt erg hoog. Daar ben ik heel fier op. Toch wil ik alle inwoners die nog niet gevaccineerd zijn, oproepen om dit alsnog te laten doen. Het vaccinatiecentrum sluit op 15 oktober, maar onze eerstelijnszone organiseert nog enkele lokale vaccinatiesessies in de komende weken”, vertelt de burgemeester.

Wie nog een vaccin wil, kan donderdag 16 september om 14 uur in de Kapel (Handelslei 167) in Sint-Antonius terecht en maandag 20 september om 14 uur in zaal Dorpszicht aan Dorp 54.

Meer info op www.zoersel.be/vaccinaties
De Kiekeboes in de Kerkstraat in Zoersel. 

De Kiekeboes in de Kerkstraat in Zoersel. ©  kma

Nu in het nieuws