Tweede trainersontslag na drie speeldagen in Italië: Na Verona ontslaat nu ook Cagliari zijn coach

 

 ©  EPA-EFE

Na amper drie speeldagen is het al volop bijltjesdag in de Serie A. Enkele uren nadat Hellas Verona zijn coach Eusebio Di Francesco ontsloeg na een 0 op 9, besliste ook Cagliari trainer Leonardo Semplici de laan uit te sturen. De slechte competitiestart met amper één punt uit drie wedstrijden wordt de 54-jarige Italiaan fataal.

Bron: BELGA

De 54-jarige Semplici behoedde de Sardijnse club vorig seizoen voor de degradatie (zestiende, vier punten boven de eerste zakker) maar de slechte start in de nieuwe competitie wordt hem fataal. Na een 2-2 gelijkspel tegen Spezia volgden een 4-1 nederlaag bij AC Milan en afgelopen weekend een 2-3 verlies tegen Genoa, dat een 2-0 achterstand omboog in een zege. Met een punt is Cagliari zeventiende in het klassement. 

Semplici werd in februari coach van Cagliari als opvolger van ... Di Francesco, die daar toen ook werd ontslagen. Deze zomer nam hij Verona onder zijn hoede en daar mag Di Francesco nu dus ook al opkrassen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten