Studio 100 kandidaat voor landelijke radiofrequentie

Hans Bourlon, topman bij Studio 100. 

Hans Bourlon, topman bij Studio 100. ©  WAS

Bron: BELGA

Studio 100 heeft een dossier ingediend om aanspraak te maken op een van de landelijke radiofrequenties die onder commerciële spelers verdeeld zullen worden. Dat bevestigt het bedrijf. Eerder dook al een DAB+-zender van Studio 100 op, ‘100 Crooners’.

Naast de vijf FM-zenders voor de openbare omroep zijn in Vlaanderen ook drie frequenties voorbehouden voor commerciële spelers. Die drie zenders zijn al lange tijd in handen van DPG Media en Mediahuis, met respectievelijk Qmusic en JOE enerzijds en Nostalgie anderzijds. Op termijn zullen de drie plaatsen opnieuw verdeeld worden. Kandidaten hadden tot dinsdag tot middernacht om hun dossier in te dienen.

Ook mediabedrijf Studio 100 heeft zich daarvoor kandidaat gesteld, bevestigt een woordvoerder. Begin deze week verscheen ook al een DAB+-zender met de naam 100 Crooners, waarvan Studio 100 bevestigt dat het hun zender is. 

Ook DPG Media en Mediahuis stelden zich opnieuw kandidaat voor een FM-frequentie. De beslissing over de dossiers valt in februari van volgend jaar.

LEES OOK