Walter van den Broeck komt in Olen zijn boek voorstellen

 

 ©  Joren De Weerdt

Olen -

Walter van den Broeck vierde begin dit jaar zijn tachtigste verjaardag met een nieuw boek Crossroads. Nu de coronamaatregelen het opnieuw toelaten, komt de schrijver op 1 oktober in het Boekelheem graag meer vertellen over zijn blik op de geschiedenis van Achter-Olen en café De Kroon.

Het boek vertelt het verhaal van de zussen Maria en Jen Boeckx die vorige eeuw aan het station van Olen het café De Kroon hebben uitgebaat. Een boek gebaseerd op waargebeurde feiten, al waarschuwt de auteur de lezers meteen dat al wie in het boek voorkomt, een romanpersonage is.

Vooral de rauwe manier waarop Van den Broeck het tragische levenseinde van de twee trotse vrouwen beschrijft, zorgde in Olen voor verdeelde reacties. De grens tussen waarheid en fictie is vrijwel onzichtbaar geworden, en dat is niet voor iedere lezer vanzelfsprekend.

“Heb je het boek intussen al gelezen en ben je benieuwd hoe Walter zich juist verdiept heeft in het verhaal? Of wil je graag ontdekken of het boek iets voor jou is?”, lezen we in het persbericht dat de boekvoorstelling aankondigt. Tijdens de voorstelling zal er alleszins ruimte zijn om er Walter van den Broeck vragen over te stellen.

Tentoonstelling

Voorafgaand aan de boekvoorstelling krijgen de aanwezigen de kans om een aantal schriften, fotoboeken en voorwerpen uit het woonhuis van de zussen Jen en Maria te bekijken. Heemkring De Linde zorgt voor een kleinschalige tentoonstelling. Jos Laenen en André van Opstal doken ook de archieven in en maakten voor deze gelegenheid ook een mooie foto- en videoreportage van de familie Boeckx.

Wie de boekvoorstelling wil bijwonen, moet zich inschrijven via het e-loket op www.olen.be.

mph

  

Nu in het nieuws