Dorpskoers geeft startschot van kermisdagen

De wielrenners van de kermiskoers rijden vrijdagavond twaalf ronden door het centrum van Beerse. 

De wielrenners van de kermiskoers rijden vrijdagavond twaalf ronden door het centrum van Beerse. © Beerse Cycling

Beerse -

De inwoners van Beerse kunnen vanaf dit weekend weer volop kermis vieren. Wielerclub Beerse Cycling geeft op vrijdag 17 september het startschot van de kermis met de kermiskoers.

De foorkramers openen op zaterdagnamiddag 18 september weer hun attracties op de kermis aan het Kerkplein in Beerse. De kermis is tot en met zondag 26 september elke dag geopend, met uitzondering van donderdag 23 september en vrijdag 24 september. Op woensdag 22 september is er van 14u tot 22u een familiedag waarbij de foorkramers verlaagde tarieven invoeren. Tijdens de kermis geldt nog een mondmaskerplicht voor bezoekers vanaf twaalf jaar.

Beerse Cycling geeft op vrijdag 17 september al het sportieve startschot van de kermis met de kermiskoers, een wedstrijd van zestig kilometer in het centrum van Beerse voor amateurs. 68 renners leggen vanaf 18.15u twaalf ronden van telkens vijf kilometer af. 19 renners uit Beerse en Vlimmeren strijden voor de titel van Beers Kampioen 2021. De kermiskoers brengt naast spektakel ook wel wat verkeershinder met zich mee. Op het parcours in het centrum van Beerse geldt vrijdag vanaf 16u een parkeerverbod en vanaf 17.30u een doorrijverbod. Na de koers, omstreeks 20u, worden de maatregelen opgeheven. (bvdl) 

www.beersecycling.be

Nu in het nieuws