Nadat Matt Damon te veel prijsgeeft: fans op zoek naar de ‘Finsta’, de geheime Instagram-accounts van celebs

 ©  ISOPIX

Matt Damon heeft mogelijk een van Hollywoods grootste publieke geheimen blootgelegd. In een interview met GQ-magazine geeft de acteur toe een geheim Instagram-profiel te hebben, een ‘Finsta’. De acteur gaf net te veel details prijs waardoor de fans het account al snel op het spoor kwamen.

nba

40 posts, 76 volgers en 114 accounts volgt hij zelf. Het is voor Matt Damon – een notoire socialemediahater – de manier om zijn kinderen maar ook zijn vrienden te volgen, geeft hij toe aan GQ. Damon toonde aan de interviewer ook nog het account van zijn dochter.

 ©  screenshot instagram

De acteur gaf genoeg informatie om fans naar het wereldwijde web te lokken en hem te traceren. Het duurde dan ook niet lang voor de hobbyspionnen de ‘Finsta’ van de Bourne Identity-acteur ontdekten. Zo heeft het account ‘odamnmatt’ het exacte aantal volgers en posts als Damon vrijgaf. En wordt het account ook gevolgd door enkele geverifieerde celebs zoals Chris Hemsworth. Damons vertegenwoordigers geven geen commentaar, maar het lijkt dus dat zijn ‘grammouflage’ ontdekt is.

Prins Harry

Damon is overigens niet de enige acteur die een privé-account heeft. Heel wat celebrity’s gaven ondertussen ook toe een afgeschermd account te hebben voor enkel hun intieme kring. Amayzine onthulde recent een hele resem aan Finsta-accounts.

Zo zocht Prins Harry contact met Meghan Markle als @SpikeyMau5. Demi Lovato moest haar account @mm_82092 opgeven toen fans hem massaal ontdekte. Justin Biebers account @skylarktylark_ daarentegen is helemaal niet meer zo geheim want het telt maar liefst 183.000 volgers. Zoek Cara Delvigne op Instagram niet onder een saai anagram, maar wel onder @buttholediamante. Ook Taylor Swift werd al ontdekt onder @cringemaster3000. En achter het account @positiveattitudehunting met twee volgers zit een ‘vader die soms films maakt’. Oftewel dus Ben Affleck.

 ©  ISOPIX

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten