Verenigingen mogen materialen leveren voor nieuw museum

Cultuurbeleidscoördinator Elle Verwaest en schepen Stefan Poortmans in het nieuwe museum Transfo 2340 in Beerse. 

Cultuurbeleidscoördinator Elle Verwaest en schepen Stefan Poortmans in het nieuwe museum Transfo 2340 in Beerse. © Mia Uydens

Beerse -

Het lokaal bestuur van Beerse zoekt materialen van plaatselijke verenigingen voor het nieuwe museum en belevingscentrum Transfo 2340.

Het nieuwe museum Transfo 2340 opent op zondag 17 oktober de deuren in de voormalige transformatorenzaal naast het gemeenschapscentrum ’t Heilaar in de Heilaarstraat in Beerse. In het museum is er veel aandacht voor de rijke geschiedenis van de gemeente, maar ook verenigingen krijgen in het gebouw hun plaats. De gemeente Beerse lanceert daarom een oproep naar de lokale verenigingen. “Momenteel staat er in Transfo 2340 nog een lege toonkast, maar die willen we heel graag opvullen met voorwerpen van een van de vele verenigingen uit Beerse of Vlimmeren”, schetst Stefan Poortmans (Beerseplus), schepen van Vaart in Beerse. “Denk maar aan een oud uniform, een vlag, een beker of een affiche. Alles is goed, zolang er maar een bijzonder verhaal achter zit.”

Verenigingen kunnen nog tot zaterdag 25 september hun geselecteerd voorwerp indienen via een website. Uiteindelijk zijn het de inwoners van Beerse die bepalen welke voorwerpen in de toonkast worden uitgesteld. De objecten met de meeste stemmen verhuizen naar Transfo 2340. (bvdl)

Nu in het nieuws