Presentator Sven Pichal neemt het in column op voor William Boeva na incident op Meir: “Helaas gebeurt dit elke dag, Sven”

William Boeva. 

William Boeva. ©  ISOPIX

Radio 2-presentator Sven Pichal (42) heeft het in een column opgenomen voor komiek William Boeva (31). Pichal had in Antwerpen gezien hoe de comedian werd uitgelachen door voorbijgangers.

In zijn column beschrijft Pichal het voorval. Hij was hem dinsdagnamiddag net gekruist op de Meir in Antwerpen toen twee jongens op een elektrische step langsreden. De twee lachten Boeva uit om het feit dat hij in een rolstoel zit. “Ik zie op zijn gezicht hoe hard dat aankomt”, schrijft Pichal. “Ik lees ergernis, maar ik lijk ook te begrijpen aan zijn blik dat dit lang niet de eerste keer is. Zo interpreteer ik het toch. Ik voel echt plaatsvervangende schaamte. Totaal gechoqueerd.”

PODCAST. Cafépraat met William Boeva: “Stond ik daar, met twee diepvrieszakskes over mijn handen, om half twee ‘s nachts. Waar zijt ge dan mee bezig?”

Pichal spreekt Boeva niet aan op het voorval omdat er een vriend bij hem was. Toch hoopt hij de jongeren, die weggereden waren nog tegen te komen. Om hen op hun laffe daad te wijzen, zo schrijft Pichal nog. Dat gebeurt niet, maar het verhaal laat hem niet los. “Gelukkig is dit soort gedrag een uitzondering, hoop ik, want hoe durven ze. Komt er een dag waarop ze beseffen hoe ongepast en grof dit is.”

William Boeva reageerde op een sms’je van Pichal. “Bedankt Sven, voor je lieve opmerkzaamheid, maar helaas gebeurt dit elke dag.”

Sven Pichal. 

Sven Pichal. ©  DBA

Nu in het nieuws