Mauro Michielsen nieuwe voorzitter Vlaamse Scholierenkoepel

 

 ©  Instagram

Bron: BELGA

Mauro Michielsen is woensdag verkozen tot voorzitter van de Vlaamse Scholierenkoepel. Dat heeft de organisatie die de scholieren uit het Vlaamse middelbaar onderwijs vertegenwoordigt, bekendgemaakt.

Michielsen, leerling van het Sint-Pieterscollege in Leuven, was de voorbije jaren al actief in de Vlaamse Scholierenkoepel (VSK). Nu wordt hij dus voorzitter en daarmee ook de woordvoerder van de Vlaamse scholieren. 

Hij volgt Louis Notte op, die twee jaar VSK-voorzitter was. Notte is intussen afgestudeerd en daarom moest de organisatie op zoek naar een nieuwe voorzitter. 

LEES OOK. Minister Weyts kruist degens met voorzitter Scholierenkoepel: “Ik geef toe, we hadden meer moeten stilstaan bij de impact van de maatregelen” (+)

In zijn campagne voor het voorzitterschap pleitte Michielsen onder andere voor minder huiswerk, een latere start van de schooldag, een maximumfactuur in het secundair onderwijs, de kans voor scholieren op een dag thuiswerk per week en het afschaffen van strikte kledingregels, zo staat op zijn Instagrampagina.

Volgens de VSK werd Mauro Michielsen “door een recordaantal aanwezige scholieren verkozen”, klinkt het op de microblogsite Twitter.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

LEES OOK

Nu in het nieuws