Hond met drie poten vindt gouden mandje bij ex-militair met geamputeerd been

 © Newsflare

Het leven van ex-militair Dane Orozco (42) en hond Kane ging niet over rozen. Hij verloor in 2016 zijn been toen hij op missie een zware infectie kreeg en sukkelde daarna met een depressie door zijn handicap. Duitse herder Kane leefde op straat, waar hij werd aangereden door een auto. De poot van de hond was gebroken en moest in het asiel geamputeerd worden. Maar toen vonden de twee elkaar. Dane verloor onmiddellijk zijn hart aan de Duitse herder. “Hij heeft mijn leven veranderd”, klinkt het.

“Ik werd vroeger altijd gelukkig van honden”, zegt Dane, die naar het asiel trok op zoek naar een vriend om hem op te vrolijken. “Toen ik Kane zag, wist ik dat ik hem mee naar huis zou nemen. Ik werd verliefd op hem.”

Intussen is de hond helemaal gesetteld bij de veteraan en groeit zijn zelfvertrouwen dagelijks. “Hij mist misschien een poot, maar hij laat zich daardoor niet tegenhouden”, klinkt het nog. “Hij gaat overal mee naartoe en blijft altijd dicht bij me.” 

De levens van Dane en Kane zijn nu helemaal anders. “Hij heeft mijn leven veranderd. Als ik het moeilijk heb, kan ik bij de hond terecht, en voel ik me onmiddellijk beter. Hij geeft me de therapie die ik nodig heb.”

De hartverwarmende video van het duo is intussen miljoenen keren bekeken op sociale media.

(pjv)