Caleb Ewan stapt uit de Ronde van Luxemburg met het oog op het wereldkampioenschap: “Hopen dat een weekje supercompensatie wonderen zal doen”

 

 ©  BELGA

Caleb Ewan is uit de Ronde van Luxemburg gestapt. De Australiër kwam niet meer aan de start van de derde rit, omdat hij zich wil voorbereiden op het wereldkampioenschap van zondag 26 september in Leuven.

BelgaBron: BELGA

Geen Caleb Ewan meer aan de start van de derde etappe van de Ronde van Luxemburg in kuuroord Mondorf-les-Bains. De 27-jarige sprinter van Lotto Soudal werd laatste in de eerste twee etappes. Jasper De Buyst en Roger Kluge offerden zich op om de Australische sprinter binnen tijd aan de finish te krijgen, een derde calvarietocht kwam er niet. Ewan gaat rusten in aanloop naar het wereldkampioenschap.

“Tijdens de tweede etappe moest Ewan al lossen na 75 kilometer koers. Hij kreeg Kluge en De Buyst mee als lijfwachten, maar op tijd binnen komen, kostte hem nog altijd veel krachten. Te veel eigenlijk”, zegt sportdirecteur Marc Wauters. “In die omstandigheden verder rijden was onbegonnen werk, ook al was er vandaag een massasprint in het verschiet.”

Ewan wil volgende week zondag een rol van betekenis spelen op het WK in Leuven. “We hopen dat een weekje supercompensatie heil kan brengen en wonderen zal doen. Hij was trouwens aan deze Ronde van Luxemburg begonnen om de conditie een laatste keer bij te schaven voor het WK en een goede Ewan had hier zeker gensters kunnen slaan.”

(belga)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten