Piers Morgan krijgt nieuw programma én eigen column

Piers Morgan krijgt een nieuw programma op het nieuwe talkTV. 

Piers Morgan krijgt een nieuw programma op het nieuwe talkTV. ©  REUTERS

Hij stapte met veel lawaai op bij zijn vorige programma Good morning Britain, maar intussen heeft Piers Morgan een nieuwe job gevonden. Ondanks de felle kritiek die hij te verduren kreeg, gaat de tv-maker een show presenteren die zowel in de Verenigde Staten, Groot-Britannië en Australië zal uitgezonden worden. “We gaan ons amuseren.”

Wout Desmytere en Jeroen Deblaere

Geen woord geloofde hij van de depressie, zelfmoordneigingen, gebrek aan steun van het koninklijk paleis en alle andere zaken die Meghan Markle aan Oprah Winfrey vertelde tijdens hun veelbesproken interview. Piers Morgan (56) was ook niet te beroerd om dat duidelijk te laten blijken in zijn programma Good morning Britain op ITV. Het leverde hem felle kritiek op van kijkers. Ofcom, de Britse ‘mediawaakhond’, kreeg maar liefst 57.000 klachten over hem binnen.

Markle diende zelf een klacht in bij televisiezender ITV. Maar Morgan weigerde zich te verontschuldigen en stapte dan maar zelf op. Begin deze maand werd Morgan vrijgepleit door een uitspraak van de tv-waakhond Ofcom. Toen twitterde hij nog: “Krijg ik nu mijn job terug?”

De presentator ontving immers ook steun. Een petitie om hem terug op post te krijgen bij Good morning Britain werd door tienduizenden kijkers ondertekend.

LEES OOK: Piers Morgan, kwelgeest van Meghan Markle, dondert van voetstuk: zelfs Trump noemde hem brutaal, arrogant, kwaadaardig en onaangenaam

Dat hij nu dus een nieuwe job gevonden heeft, komt niet helemaal uit den lucht gevallen. Morgan mag voortaan een tweewekelijkse column schrijven voor de Amerikaanse krant New York Post en de Britse tabloid The Sun. Ook zal hij binnenkort terug op de televisie te zien zijn met een voorlopig nog titelloze show. Die zal worden uitgezonden op talkTV, een nieuwe zender die in het voorjaar van 2022 beschikbaar zal worden gesteld.

Kijkers in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Australië zullen de nieuwe talkshow van Morgan kunnen bekijken. Veel is er over het nieuwe programma nog niet bekend, wel dat die ‘ieders recht op een mening zal vieren’. Waarmee de presentator alvast aankondigt dat hij zijn aanpak niet radicaal gaat veranderen. Of, zoals hij het zelf stelde: “We gaan ons amuseren.”

De Britse nieuwsmedia vroegen Morgan naar zijn nieuwe job. “Wat zou Meghan hiervan denken”, vroeg de Mirror zich af. “Wat zij ervan denkt? Who cares! Eerlijk gezegd: Meghan is geweldig geweest voor mijn carrière, ik wil haar echt bedanken.”

LEES OOK