Ierland rekent na EK in Trento nu ook voor het WK in Vlaanderen op… Sam Bennett

 ©  BELGA

Sam Bennett is door Ierland geselecteerd voor de wegrit op het WK in Vlaanderen op 26 september. Vorige zondag reed hij ook al het EK. Tot woede van Patrick Lefevere, zijn ploegmanager bij Deceuninck-Quick-Step

bow, bvc

Eddie Dunbar, Rory Townsend, Ryan Mullen en Sam Bennett zijn de vier Ierse renners die de WK-wegrit rijden. Bennett reed vorige zondag ook al de wegrit op het EK in Trento maar moest van bij de start al afhaken. Het was geleden van de Ronde van de Algarve, die eindigde op 9 mei, dat hij nog een koers had gereden. Nadien blesseerde hij zich aan de knie en moest hij onder meer verzaken aan de Tour de France. Tussendoor raakte ook bekend dat hij volgend seizoen terugkeert naar BORA-hansgrohe.

De relatie met Patrick Lefevere raakte verzuurd in zoverre dat de ploegmanager dreigde met juridische stappen. Lefevere kon er dan ook niet mee lachen dat Bennett aan de start stond van de EK-wegrit. Waardoor hij het loon van de Ier niet kan halveren. Dat mag als een renner drie maanden buiten strijd is. Lefevere wil hem nu nog zoveel mogelijk koersen laten rijden. Bennett start vrijdag in Koolskamp Koerse, zondag in Gooik en dinsdag in Vichte. En daarna dus ook in het ierse shirt op het WK.

LEES OOK. Patrick Lefevere roept verguisde Sam Bennett plots weer op om te koersen: “Jammer dat Ronde van China geannuleerd is”

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen

Meest gelezen uit de buurt