Meerdere mensen opgepakt nadat twintiger werd doodgeschoten in Charleroi

 

 ©  Archiefbeeld

Er zijn verschillende mensen opgepakt voor verhoor na de dood van een 21-jarige man in het Marie Curie-ziekenhuis in Lodelinsart, een deelgemeente van Charleroi. De jongeman overleed nadat hij in de borst was geschoten.

Bron: BELGA

Het slachtoffer werd woensdagavond voor het ziekenhuis afgezet met een auto en stierf nadat hij door de hulpdiensten was verzorgd. De twee andere inzittenden reden ervandoor.

Het parket van Charleroi zegt donderdagavond dat er verschillende mensen zijn opgepakt in het kader van het onderzoek. Onder hen ook de twee inzittenden van de auto. “De personen worden momenteel verhoord om te proberen licht te laten schijnen op de feiten”, aldus procureur Sandrine Vairon. “We kennen de omstandigheden nog niet.”

Volgens de procureur zeggen de beide inzittenden dat ze het slachtoffer op het voetpad zagen liggen en herkenden, en dat ze hem dan hebben afgezet aan het ziekenhuis. 

Het slachtoffer, geboren in maart 2000, was gekend voor enkele feiten van diefstal en heling. Maar het parket beschouwt hem niet als een zware crimineel.

Het parket van Charleroi vraagt nog om omzichtig om te springen met een opsporingsbericht dat vrienden van het slachtoffer verspreidden op het sociaal netwerk Facebook, om een man te vinden die volgens hen de dader zou zijn. “Het is niet de beste oplossing om zelf rekeningen te willen vereffenen. Laat het gerecht zijn werk doen”, zegt het parket. “En je moet des te voorzichtiger zijn, omdat we niet weten of de man in kwestie wel degelijk de dader is.”

Nu in het nieuws