Sprinters vechten voor leeuwentrui in 105de Kampioenschap van Vlaanderen in Koolskamp

 

 ©  AFP

In Koolskamp zal vrijdag omstreeks 17u30 een renner, ongeacht zijn nationaliteit, met een Leeuwentrui om de schouders op het podium naar De Vlaamse Leeuw staan te luisteren. Een traditie waar de organisatoren ook voor hun 105de editie van het Kampioenschap van Vlaanderen niet van afwijken.

BelgaBron: BELGA

In West-Vlaanderen komen op het Dorpsplein van Koolskamp met Deceuninck -Quick-Step, Jumbo-Visma, BORA-hansgrohe, Intermarché-Wanty Gobert, Lotto- Soudal,  DSM, Team Qhubeka en Trek-Segafredo  acht WorldTeams aan de start. Allemaal rekenen ze op een sprinter om de zege binnen te halen. Hoewel de wind altijd een rol speelt in het Kampioenschap van Vlaanderen, draait het meestal op een massasprint uit op de Tieltsestraat.

Deceuninck-Quick-Step start met Fabio Jakobsen en de heropgeviste Sam Bennett. Jumbo-Visma brengt de winnaar van 2018, Dylan Groenwegen, in stelling. Jasper Philipsen staat op de deelnemerslijst bij Alpecin-Fenix. En dan zijn er nog Edward Theuns (Trek-Segafredo), Jordi Meeus (BORA-hansgrohe), Giacomo Nizzolo (Qhubeka ), Alberto Dainese (DSM), Gerben Thijssen (Lotto Soudal), Baptiste Planckaert (Intermarché) en de laatste Belgische winnaar van het Kampioenschap van Vlaanderen in 2016, Timothy Dupont (Bingoal Pauwels Sauces-WB).

De laatste editie, die van 2019 wegens geen organisatie in 2020, werd gewonnen door Jannik Steimle. De Duitser bleef de Nederlanders Timo Roosen en Dylan Groenewegen voor.

Het Kampioenschap van Vlaanderen is de achtste manche in de Bingoal Cycling Cup.

Lees ook

Nu in het nieuws