Autosalon gaat dan wellicht toch door: belangrijke groep merken bevestigt alsnog aanwezigheid

 ©  Marc Herremans - Corelio

Het ziet ernaar uit dat het Autosalon in januari 2022 toch zal plaatsvinden op de Heizel. Organisator Febiac zegt “optimistisch” te zijn dat het morgen goed nieuws zal brengen nadat autogroep Stellantis donderdagavond alsnog bevestigde toch aanwezig te zullen zijn.

De voorbije week klonken verschillende doemberichten over de grootste beurs van ons land. Autogroep D’Ieteren (Volkswagen, Audi, Skoda, Seat, Porsche,...) is volgens verschillende bronnen definitief afgehaakt en ook de Stellantis-groep (Peugeot, Citroën, Opel, Fiat, ...) zou zijn kat willen sturen. Samen vertegenwoordigen ze een derde van de Belgische automarkt.

LEES OOK. Autosalon ten dode opgeschreven?

Donderdagavond kwam er plots toch goed nieuws voor de autoliefhebbers onder ons: Stellantis bevestigde dat het wél wil deelnemen aan het autosalon. “Het autosalon is voor ons een belangrijke manier om de Belgische markt te bereiken”, zegt woordvoerder Bertrand Blaise.

De inschrijvingsperiode loopt nog officieel tot vrijdag. Organisator Febiac zal dan pas definitief communiceren over het lot van het autosalon. De woordvoerder zei donderdagavond wel optimistisch te zijn dat er goed nieuws komt.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten