Staking bij Ikea in Luik

 

 ©  AFP

Het personeel van de Ikea-winkel in Hognoul, bij Awans in Luik, heeft donderdagmiddag het werk neergelegd. Dat meldt de christelijke bediendebond CNE.

Bron: BELGA

Aanleiding voor de spontane staking is de hoge werkdruk en de arbeidsomstandigheden. Het werk wordt vrijdag normaal gezien hervat, zo werd donderdagavond vernomen.

“Het personeel kan niet meer. Er vallen veel mensen ziek. En er komt maar geen oplossing”, aldus CNE-secretaris Anne-Marie Dierckx over de actie.

De meubelketen kampt bovendien sinds enige tijd met voorraadtekorten, wat zorgt voor ontevreden klanten. Ook dat zorgt voor de nodige druk, klinkt het. 

Werkgroepen

Na een overleg met de directie werd donderdagavond beslist dat het werk vrijdag hervat wordt. Er zullen werkgroepen opgericht worden voor elke afdeling om oplossingen te vinden voor de problemen.  

Daarnaast zal het gemeenschappelijke vakbondsfront maandag een stakingsaanzegging indienen, waarin gespecificeerd zal worden dat de directie twee weken de tijd krijgt om voorstellen voor te leggen aan de vakbonden en de werknemers.

LEES OOK

Nu in het nieuws