Staking bij Texaco-tankstations

Themabeeld. © janauman 

Bron: BELGA

Vandaag, donderdag, wordt gestaakt bij twee grote tankstations van Texaco in Antwerpen. Het personeel is niet tevreden over de werkomstandigheden. Meer stakingen dreigen indien de directie niet over de brug komt.

Er wordt donderdag gestaakt in twee grote vestigingen in het Antwerpse: in Brasschaat en ’s Gravenwezel. “In ’s Gravenwezel is de winkel dicht, maar kan worden getankt. In Brasschaat is de winkel dicht en kunnen klanten niet tanken”, vertelt Kevin Kiggen van de christelijke bediendevakbond ACV Puls.

Het personeel wil met de actie de werkomstandigheden aanklagen. “Er is een enorme werkdruk, de verloning is niet hoog en de opvolging van de coronamaatregelen laat te wensen over. Zo voorziet Texaco geen mondmaskers voor personeel”, aldus de ACV’er. Ook wordt geen opleiding voorzien voor veel werknemers die het Nederlands niet machtig zijn.

De actie zou een groot deel van de dag duren. Dinsdag is nieuw overleg gepland met de directie. Indien dat niets oplevert, dreigen de bonden met meer stakingen in de zowat honderd tankstations van Texaco. “Ook in de tankstations aan de snelwegen”, waarschuwt Kiggen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten