De nederlaag te veel? “Ronald Koeman op weg naar de uitgang bij Barcelona”

 

 ©  ISOPIX

Was de pijnlijke 0-3 nederlaag tegen Bayern München in de Champions League de doodsteek voor Barcelona-coach Ronald Koeman? Volgens verschillende Spaanse en Nederlandse media zou de Nederlander alvast schrik moeten hebben voor zijn positie.

Thomas Cami

Verschillende bronnen stellen dat Koeman de volgende drie wedstrijden voldoende punten moet pakken, mét goed voetbal. Anders zou het einde van de Nederlander, die sinds augustus 2020 coach is van Barcelona, in zicht zijn.

Laporta lijkt het onderwerp Koeman te willen vermijden. Bij een publiekelijke bijeenkomst op donderdag kwam de voorzitter van Barcelona niet opdagen, wellicht omdat hij geen vragen over Koeman wou beantwoorden. Eerder deelde Laporta wel al mee op Twitter dat de club de huidige situatie gaat oplossen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vicevoorzitter Eduard Romeu ontkent dan weer de geruchten dat Koeman ontslagen zou worden. “De kwestie Koeman stond niet op de agenda in de raad van bestuur. We zijn een grote rivaal op het slechtst mogelijke moment tegengekomen. Koeman ontslaan zou ons terugbrengen naar lang vervlogen tijden. Dat zou onlogisch zijn”, aldus de vicevoorzitter.

De volgende tegenstanders van Koeman en Barcelona in de Spaanse competitie zijn Granada, Cadiz en Levante. Haalbare tegenstanders dus, al zit Barcelona wel in de hoek waar de klappen vallen.

LEES OOK

Nu in het nieuws