Patrick Dempsey terroriseerde collega’s op set van ‘Grey’s anatomy’: “Sommigen liepen PTSS op”

© Het Nieuwsblad

Bron: De Telegraaf

In de populaire ziekenhuisserie ‘Grey’s anatomy’ speelde hij dokter McDreamy, maar voor zijn collega’s was Patrick Dempsey na elf seizoen verre van een droomcollega. In het nieuwe boek How to Save a Life: The Inside Story of Grey’s Anatomy vertelt een oud-producent dat de acteur de set terroriseerde.

Voor het boek interviewde Entertainment Weekly-reporter Lynette Rice de cast- en crewleden van Grey’s anatomy. Die vertellen dat Dempsey in de eerste jaren van de serie erg geliefd was op de set, maar dat het na een tijd omsloeg.

Uit een voorpublicatie van de krant The Hollywood Reporter blijkt dat voormalig producent James D. Parriott in het boek zegt: “Er waren HR-issues. Niets seksueels, maar hij terroriseerde de set min of meer. Sommige castleden liepen er vormen van PTSS (posttraumatische stressstoornis, nvdr) door op”, klinkt het. “Hij had macht op de set, hij wist dat hij de productie kon stilleggen en mensen bang kon maken. Ik denk dat hij het gewoon had gehad met de show.”

“Voor het geld”

Ook Dempsey zelf komt in het boek aan het woord. De acteur vertelt dat het werkschema hem opbrak, maar dat hij lang bij Grey’s anatomy bleef voor het geld. “Het was moeilijk om nee te zeggen tegen zulke bedragen. Het is al heel wat dat je als acteur werkt, en dan ook nog eens bij zo’n bekende show, die over de hele wereld bekeken wordt en waarin je een personage speelt dat zo geliefd is. Dat was nogal wat om mee om te gaan. En ook om te laten gaan, want je weet nooit of je weer ander werk zult krijgen en of je weer succesvol zal zijn.”

Dempsey verliet de serie uiteindelijk in 2015. In het afgelopen seizoen keerde hij terug als Derek Shepherd in een droom van zijn televisie-echtgenote Meredith Grey (Ellen Pompeo).

Patrick Dempsey en Ellen Pompeo 

Patrick Dempsey en Ellen Pompeo ©  IMAGEGLOBE

 ()