WK of niet: Tiesj Benoot maakt tijd voor school in Drongen

 

 ©  fvv

Gent -

In volle voorbereiding voor het WK wielrennen vond Tiesj Benoot (27) vrijdag toch tijd voor een bezoek aan basisschool Sint-Paulus in zijn Drongen-Luchteren. De leerlingen voerden tijdens de jaarlijkse Strapdag actie voor meer verkeersveiligheid.

Simon Dekaezemaker

Duizenden Vlaamse leerlingen kwamen vrijdag stappend of trappend naar school. Ze deden ook allerlei leuke opdrachten om kinderen en ouders te stimuleren om vaker te voet of met de fiets naar school te komen. Om de boodschap van basisschool Sint-Paulus wat kracht bij te zetten, kwam Benoot de kinderen aanmoedigen. De wielrenner kreeg een luid applaus en een erehaag van de jonge leerlingen.

De Drongenaar opende ook een nieuwe overdekte stalling met plaats voor 150 fietsen. “Kinderen kunnen vanaf nu zonder zorgen met de fiets naar school”, zegt directrice Tanja Jocqué. De hele dag staat verder in thema van fietsveiligheid en leerlingen en leerkrachten krijgen ook fluo-vestjes.

Met de nieuwe overdekte fietsenstalling wil de school de kinderen aanmoedingen  om met de fiets naar school te gaan 

Met de nieuwe overdekte fietsenstalling wil de school de kinderen aanmoedingen om met de fiets naar school te gaan ©  fvv

LEES OOK

Nu in het nieuws

Meer nieuws uit Gent