2.000 vierkante meter nieuw park in Bloemekeswijk: “Openheid creëren voor de buurt”

 

 ©  Cores

Gent -

De Bloemekeswijk krijgt binnenkort een nieuw openbaar park van 2.000 vierkante meter. Dat wordt niet aangelegd door Stad Gent maar door een projectontwikkelaar. Het park is onderdeel van een nieuwbouwproject naast Museum Dr. Guislain.

Fien Lakiere

41 appartementen, acht rijwoningen en vier ateliers. Dat gaat de Antwerpse projectontwikkelaar Cores bouwen op de voormalige site van Remco aan de Jozef Guislainstraat. De fabriek van het bedrijf in vrachtwagenonderdelen staat sinds een jaar leeg nadat de productie verhuisde en moet nu plaatsmaken voor ‘Jardin G’.

Die naam heeft het project niet gestolen, want een opvallend onderdeel is een park van 2.000 vierkante meter. Dat is niet alleen toegankelijk voor de eigenaars van de nieuwe woningen, maar voor heel de buurt. “De Bloemekenswijk kent een relatief dichte bebouwing, omdat destijds de tewerkstelling daar te vinden was”, zegt Sophie Deprez van Cores Development. “We willen een stukje publieke ruimte teruggeven aan de buurt en extra openheid creëren.” (lees verder onder foto)

 

 ©  Cores

Voor het project wordt 3.000 vierkante meter van het oude fabrieksterrein onthard. Daarnaast is er ook aandacht voor energiezuinige alternatieven, zoals het recupereren van regenwater en het gebruik van warmtepompen. In de ondergrondse parking zijn laadpalen voorzien voor elektrische wagens.

Een appartement met een slaapkamer is te koop vanaf 199.500 euro, met twee slaapkamers vanaf 259.500 euro, met drie slaapkamers vanaf 319.500 euro en de woningen met tuin vanaf 379.500 euro. Het project zou tegen eind 2023 klaar moeten zijn.

 

 ©  Google Maps

 

 ©  Cores

 

 ©  Cores

 

 ©  Cores

Nu in het nieuws

Meer nieuws uit Gent