Voor coronavaccin moeten Gentenaars vanaf 5 oktober niet meer naar Flanders Expo

 
Gent -

Een nieuw kleiner vaccinatiepunt opent op 5 oktober op de site van UZ Gent. Gentenaars kunnen er elke dinsdag en woensdag terecht. Het vaccinatiecentrum in Flanders Expo sluit op 4 oktober.

Sander Luyten

Het nieuwe punt komt ter hoogte van ingang 26, naast het huidige testcentrum. Gentenaars kunnen er elke dinsdag en woensdag tussen 8 en 18 uur terecht voor een prik. De nieuwe locatie heeft een capaciteit van 240 prikken per dag en zal tot eind december 2021 open zijn.

“We garanderen dat iedereen nog terechtkan op een centrale, goed toegankelijke en bereikbare plek en in alle comfort en onder begeleiding gevaccineerd kan worden”, zegt schepen van Gezondheid en Zorg Rudy Coddens (Vooruit).

Op dit moment heeft 77 procent van de Gentse bevolking minstens één coronaprik gekregen. Wie een afspraak wil maken, kan net als bij het vaccinatiecentrum in Flanders Expo zelf een datum en tijdstip kiezen via stad.gent/vaccinatie of via de vaccinatielijn op 09/210.10.44.

Voor volgend jaar werken de Stad en Eerstelijnszone Gent aan een vaccinatieaanbod in samenwerking met de huisartsen, de apothekers en de thuisverpleegkundigen.

LEES OOK

Nu in het nieuws

Meer nieuws uit Gent