IOC komt ook voor Winterspelen met “rigoureuze” coronamaatregelen: “De pandemie is verre van over”

 

 ©  BELGA

De deelnemers aan de Winterspelen van begin volgend jaar in China krijgen te maken met “rigoureuze” coronamaatregelen. Voorzitter Thomas Bach van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) kondigt in een open brief aan dat volgende maand de eerste ‘playbooks’ verschijnen, waarin de maatregelen staan die gaan gelden voor sporters, stafleden, journalisten en vrijwilligers. “De pandemie is verre van over”, aldus Bach.

Bron: BELGA

“Samen met onze Chinese partners en vrienden stellen we alles in het werk om deze Olympische Winterspelen voor iedereen veilig en gezond te maken. Net als in Tokio nemen we rigoureuze maatregelen tegen het coronavirus, om de gezondheid en veiligheid van alle olympische deelnemers in Peking te waarborgen. Daarbij laten we ons nog steeds leiden door de wetenschappelijke adviezen van de Wereldgezondheidsorganisatie en internationale experts.”

Naar verluidt worden de maatregelen in China nog een stuk strenger dan afgelopen zomer tijdens de Olympische Spelen van Tokio.

De Winterspelen beginnen volgend jaar op 4 februari en duren zestien dagen. Vrijdag werd de slogan voorgesteld. Die luidt “Samen voor een gedeelde toekomst”.

Gerelateerd