Luik organiseert in februari zesde editie van WK hockey indoor

 

 ©  BELGA

De Country Hall van Luik wordt begin volgend jaar het toneel voor de zesde editie van het WK hockey indoor. Twaalf teams bij de mannen en de vrouwen zullen van 2 tot 6 februari om de titels strijden.

Bron: BELGA

“Met maar liefst 80 internationale wedstrijden verspreid over vijf dagen, zal de FIH Indoor Hockey World Cup een bijzonder intens en spannend spektakel worden. Namens de FIH wil ik de lokale overheden en de Koninklijke Belgische Hockey Bond bedanken voor al hun inspanningen om een evenement op poten te zetten dat zowel voor de atleten als voor de fans ongetwijfeld een prachtige ervaring zal worden”, zegt Thierry Weil, CEO van de Internationale Hockeybond. 

De Belgische mannen spelen in hun groep tegen Duitsland, Iran, Nederland, Namibië en de VS. De vrouwen treffen Nederland, Wit-Rusland, Oostenrijk, Namibië en Zuid-Afrika. 

Er zal in twee zalen worden gespeeld, goed voor in totaal 5.000 fans (750 voor de kleinste zaal). 

Red Lions Philippe Simar en Tom Degroote zijn blij dat er voor publiek kan worden gespeeld. “Het uitstel van een jaar was geen probleem. Daardoor konden we nog extra werken. Voor een WK is het beter dat er publiek is”, zei Simar. “Het Belgische publiek is echt belangrijk voor ons”, vulde Degroote aan. “Het Luikse publiek ken ik al een beetje en zij zullen voor een warme ontvangst zorgen.”

,De persconferentie van vrijdag betekende ook het officiële startschot voor de ticketverkoop. Kaarten zijn vanaf nu verkrijgbaar op de website van het event: www.indoorhockeyworldcup2022.com en kosten tussen 5 euro (voor kinderen) tot 25 euro.

LEES OOK

Nu in het nieuws