Buurvrouw sticht brand aan stripbar Poco Loco: “Ze had te doen met de meisjes ”

De gewezen stripbar Poco Loco in Aarschot.

De gewezen stripbar Poco Loco in Aarschot.© atb

Aarschot -

Het Leuvense parket heeft vrijdag een jaar cel, mogelijk met probatie-uitstel, en 800 euro boete gevorderd tegen een vrouw uit Aarschot op verdenking van brandstichting aan de gesloten stripbar Poco Loco. “Naar eigen zeggen had ze te doen met de meisjes die er aan de slag waren”, aldus het openbaar ministerie.

Alain Trappeniers

In de nacht van 4 op 5 september 2020 merkte een getuige omstreeks 2 uur een brand op aan de zijdeur van de gesloten stripbar Poco Loco op de hoek van de Liersesteenweg en de Oude Mechelsebaan in Aarschot. Onderzoek wees uit dat de dader een doek had gepropt tussen de deurstijl. Vervolgens had de onbekende de stof in brand gestoken. Door de brandstichting raakte de zijdeur van het pand beschadigd en hing er rook in de achterliggende ruimte. Bij de feiten raakte niemand gewond.

Buurvrouw

De recherche van de lokale politie van Aarschot kwam in de dagen na de brand een verdachte op het spoor, een buurvrouw. Het parket vorderde de onderzoeksrechter die de dertiger liet voorleiden. Nadat D.T. bekentenissen had afgelegd, werd ze onder voorwaarden vrijgelaten. “Naar eigen zeggen pleegde ze de feiten omdat ze te doen had met de meisjes die in de stripbar aan de slag waren”, aldus de openbaar aanklager. Ook verklaarde de beklaagde dat ze lastiggevallen werd door dronken mannen die de stripbar hadden bezocht.

Een jaar eerder had de vrouw al de gordijnen in haar keuken in brand gestoken. Ze kampte toen met donkere gedachten maar volgens het Leuvense parket is de vrouw toerekeningsvatbaar. Voor de feiten van brandstichting vordert het parket een jaar cel en 800 euro boete. De straf is mogelijk met uitstel gekoppeld aan voorwaarden zoals het (verder) volgen van een medische/psychologische begeleiding.

Foute beslissing

De advocaat van D.T. vraagt een straf met uitstel gekoppeld aan voorwaarden. “Mijn cliënte heeft een foute beslissing genomen”, aldus de raadsman. “Na de brandstichting heeft ze zelf de vlammen geblust maar dat bleek niet voldoende te zijn.” Uitspraak op 15 oktober.

Nu in het nieuws