22 maanden cel met uitstel voor misbruiken stiefdochter en zwaar toetakelen van partner

 

 ©  shutterstock

De correctionele rechtbank van Leuven heeft een man uit Bertem die in 2014 zijn voormalige stiefdochter misbruikte en vijf jaar later zijn partner vijf keer zwaar geweld aandeed, veroordeeld tot 22 maanden cel met uitstel onder voorwaarden. De man werd ook veroordeeld tot 2.500 euro schadevergoeding aan zijn voormalige stiefdochter en werd voor vijf jaar ontzet uit zijn rechten.

Bron: BELGA

In het najaar van 2014 had beklaagde Sven D. B. zich vergrepen aan zijn ex-stiefdochter, toen zij hem kwam bezoeken nadat de relatie tussen hem en haar moeder beëindigd was. Hij zou haar bijvoorbeeld op een bepaalde avond overmatig gekieteld hebben en haar op verschillende plekken ongepast aangeraakt hebben.

Wanneer het slachtoffer de feiten aan het licht bracht in 2018, ontkende D. B. aanvankelijk de feiten. Naarmate het onderzoek vorderde en er onder andere een leugentest plaatsvond, die in het nadeel van de beklaagde uitviel, gaf hij de feiten meer en meer toe. Een uitleg voor de aanrakingen kon hij evenwel niet geven.

In 2018 deed D. B. vijf keer zijn toenmalige partner Nele S. zwaar geweld aan. Uit de vaststellingen van de politie bleek dat hij haar meermaals bij de haren greep, haar hoofd tegen een raam sloeg en haar zelfs beet. De politie moest elke keer tussenkomen in de ruzies. Na elke ruzie verzoende het koppel zich.

Uit psychologisch onderzoek bleek dat de man een laag risico liep om opnieuw seksueel overschrijdend gedrag te plegen. Er werd wel een ernstige afhankelijkheidsproblematiek vastgesteld waarvoor de man al residentieel begeleid zou worden. Hij zal volgens zijn voorwaarden vijf jaar lang aan justitie bewijzen moeten leveren dat hij zich intensief verder laat begeleiden. (blg)

Nu in het nieuws