Mr. Proper ontvangen door koning Filip

Philip oog in oog met koning Filip. 

Philip oog in oog met koning Filip. © rr

Oosterwijk -

Philip Ver Elst, alias Mr. Proper uit Oosterwijk (Westerlo), is in audiëntie ontvangen door koning Filip. Dat bezoek aan het paleis in Laken heeft hij te danken aan zijn tomeloze inzet om Vlaanderen proper te houden. “Dit is een gigantische eer”, zegt Philip.

In zijn woonplaats is Philip Ver Elst al lang een bekende Vlaming. Hij spant zich naast zijn job als verpleger in een woonzorgcentrum in om de eigen buurt en bij uitbreiding heel Vlaanderen proper te houden. Philip doet dit door met zijn bolderkar op pad te gaan om zwerfvuil op te rapen. Daar mobiliseert hij ook anderen voor, onder meer inwoners van het woonzorgcentrum waarvoor hij werkt.

In zijn eigen recyclagepark sorteert Philip bovendien al het afval dat hij vindt en probeert hij er zo veel mogelijk een nieuw leven aan te schenken. Inspanningen die niet onopgemerkt zijn gebleven. Vanuit het burgerinitiatief Be Heroes, dat de steun krijgt van koning Filip en minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V), werd hij geselecteerd om op audiëntie te gaan in Laken.

“Ik had nooit verwacht dat ik ooit mijn verhaal aan de koning mocht doen, maar hopelijk kan ik op deze manier nog meer mensen betrekken, zodat ook zij hun steentje bijdragen om België samen proper te maken”, vertelt Philip. “Iedereen kan daarbij helpen, als je niets op de grond gooit, doe je in principe al jouw deel.” (mph)

 

 ©  BELGA

Nu in het nieuws