Jasper Philipsen wint kampioenschap van Vlaanderen na millimetersprint tegen Dylan Groenewegen

 

 ©  Twitter

Jasper Philipsen heeft het 105de Kampioenschap van Vlaanderen in Koolskamp gewonnen. In een massasprint versloeg de jonge Belg van Alpecin-Fenix Dylan Groenewegen en Martin Laas . Philipsen is de opvolger van Jannik Steimle, die de editie van 2019 won.

Jens Cansse

Koolskamp Koers is het traditionele Kampioenschap van Vlaanderen. De renners legden 13 ronden af in en rond Koolskamp, in totaal goed voor 196 kilometer. Er ontstond al snel een kopgroep van zeven man, met daarbij een Belg: Milan Paulus (SEG Racing). Ook Nederland was met Jan-Willem van Schip (BEAT Cycling) en Corné van Kessel (Intermarché – Wanty-Gobert) vertegenwoordigd. De andere vluchters waren de Australiër Samuel Jenner (Team Bridgelane), de jonge Fransman Valentin Tabellion (Roubaix Lille Métropole), de Nieuws-Zeelander Ethan Batt (Black Spoke Pro Cycling) en de Amerikaan Stephen Bassett (Rally Cycling). De sprintersploegen in het peloton gaven de koplopers nooit een grote voorsprong.

Op iets minder dan 20 kilometer van de streep werd de kopgroep gegrepen. Redelijk vroeg, dus zaten er in het peloton nog enkele renners die een ontsnappingspoging wouden ondernemen. Maar Jumbo-Visma en Deceuninck-Quick Step sloegen de handen in elkaar en zorgden ervoor dat we de verwachte massasprint kregen.

In de sprint was het Jasper Philipsen die van ver aanzette. Even leek Dylan Groenewegen (Team Jumbo-Visma) nog over de Belg van Alpecin-Fenix te gaan, maar Philipsen hield nog net stand. De Est Martin Laas van BORA - Honsgrohe werd knap derde. Voor het eerst sinds Timothy Dupont in 2016, mag een Vlaming de Leeuwentrui mee naar huis nemen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Uitslag Kampioenschap van Vlaanderen:

1. Jasper Philipsen

2. Dylan Groenewegen (Ned)

3. Martin Laas (Est)

4. Matteo Moschetti (Ita)

5. Niccolò Bonifazio (Ita)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten