Dylan Groenewegen voelde zich vier weken heel slecht: “Lag het aan mijn vaccin? Ik weet het niet”

 

 ©  BELGA

Dylan Groenewegen is tevreden met zijn tweede plaats op het Kampioenschap van Vlaanderen. Hij verloor nipt in de sprint van Jasper Philipsen, maar is blij dat hij terug goede benen had nadat hij zich de afgelopen weken ziek voelde: “Ik heb vier weken barstende hoofdpijn gehad.”

Jens Cansse

Na afloop van het Kampioenschap van Vlaanderen was Groenewegen opgelucht dat hij weer kon meesprinten voor de overwinning. “Ik heb me de afgelopen weken heel moe en zwak gevoeld”, zei de Nederlander. “Ik heb vier weken lang enorm veel last gehad van hoofdpijn. Ik weet niet of het aan het vaccin lag of niet, maar gelukkig is het nu beter.”

“Natuurlijk had ik liever gewonnen”, ging de Nederlander verder. “Het was een mooie sprint. Philipsen ging vroeg aan en op het einde kwam ik net tekort. Gefeliciteerd aan Jasper.” Zondag rijdt Groenewegen al opnieuw. “In Frankfurt is er opnieuw een kans dat het op een sprint uitdraait. De benen zijn goed, dus hopelijk kan ik daar opnieuw meedoen voor de zege. Daarna rij ik nog Roubaix en Parijs-Tours. Hopelijk kan ik na die koersen met een goed gevoel de winter ingaan.”

Lees ook

Nu in het nieuws