Gentse horeca en verenigingen rouwen om Dirk Tanghe (62): “Hij kon mensen enthousiasmeren”

Dirk Tanghe 

Dirk Tanghe ©  Facebook

Gent -

Gentenaar Dirk Tanghe is donderdag overleden op 62-jarige leeftijd, na een slepende ziekte. Hij was erg gekend en geliefd in Gent, onder meer bij restaurant ’t Pakhuis en Keizer Karel Gent vzw.

Fien Lakiere

Veel Gentenaars zullen zich Dirk Tanghe herinneren als een mooie kleurrijke figuur. Als bestuurslid van vzw Keizer Karel Gent liep hij onder andere mee in de jaarlijkse Rondgang van de Stroppendragers bij het begin van de Gentse Feesten.

In de Dekenij Verenigd Drongen was hij actief als PR-verantwoordelijke, en organiseerde hij evenementen zoals Kunst doorDrongen. “Onze laatste editie in 2018 stond in het teken van het einde van de eerste Wereldoorlog”, vertelt deken Johan Herregodts. “Dirk zorgde ervoor dat alles in orde was, tot aan de kostuums toe.”

Ook in de horecawereld was hij alom gekend. “We hebben meer dan twintig jaar samengewerkt in ’t Pakhuis”, zegt uitbater Dimitri De Cuyper. “Hij verzorgde de PR en is in al die jaren erg belangrijk geweest voor het restaurant, maar is ook een goede vriend geworden.”

Mensen enthousiasmeren

Bij de medewerkers en klanten van ’t Pakhuis stond hij bekend als een warm figuur. “Hij bezat de kunst om mensen te enthousiasmeren en spontaan met iedereen contact te maken. Zo was hij gekend bij de gewone Gentenaars, maar ook bij de burgemeester. Hij praatte graag met mensen, kon goed luisteren en was een entertainer.”

Voor hij samen met De Cuyper ’t Pakhuis nieuw leven in blies, had Tanghe een eigen restaurant in Wenduine, waar hij alles zelf deed. Hij was na zijn studies aan de hotelschool dan ook een goede kok. “Drie jaar geleden werd hij ziek, en donderdag overleed hij. Hij is niet zomaar te vervangen en zal gemist worden.”

LEES OOK

Nu in het nieuws

Meer nieuws uit Gent