Johan Van Herck laat Zizou Bergs debuteren in Davis Cup: “Hij verdient dit”

 

 ©  BELGA

Johan Van Herck, kapitein van het Belgische Davis Cup-team, heeft voor Zizou Bergs en Ruben Bemelmans gekozen om het duel tegen Bolivia in Wereldgroep I aan te vatten. Het duel vindt plaats op zaterdag in de Paraguayaanse hoofdstad Asuncion. Ruben Bemelmans speelde al 33 keer voor ons land, voor Zizou Bergs wordt dit duel zijn debuut.

BelgaBron: BELGA

De 22-jarige Bergs, nu 191e op de wereldranglijst, was een natuurlijke keuze voor Van Herck. “Hij is de nummer één van onze ploeg hier. Zijn resultaten van de laatste maanden spreken voor zich. Hij heeft laten zien dat hij heel goed kan spelen. Hij verdient deze selectie en we hebben het volste vertrouwen in hem”, verklaarde Van Herck vrijdag na de loting. “Hij heeft zijn psycholoog meegebracht, zodat hij zo goed mogelijk voorbereid deze wedstrijd kan aanvatten. Ik heb er vertrouwen in, na wat ik gezien heb, dat alles goed komt.”

Bergs, die in een jaar tijd van de 522e naar de 191e plaats op de wereldranglijst is opgeklommen, onder meer dankzij drie titels in het Challenger-circuit, staat zaterdag in de tweede wedstrijd op het gravel van Asuncion tegenover de bescheiden Murkel Dellien (ATP 1332). Bemelmans, 33, neemt het voordien op tegen de nummer 1 van Bolivia: Hugo Dellien (ATP 144). “We hebben voor Ruben gekozen omdat hij ervaring heeft,” legde Van Herck uit. “Hij heeft de vaardigheden om Dellien lastig te vallen, misschien meer dan Michaël Geerts.”

Net als Bergs werd Geerts voor het eerst opgeroepen voor de Davis Cup-ploeg. Hij profiteerde van het afzeggen van David Goffin en Kimmer Coppejans. “Ze bevestigden wat ik over hen dacht. Ze hadden een voorbeeldige week. Hun integratie in het team verliep heel gemakkelijk.”

Van Herck liet nog weten dat er wijzigingen kunnen komen in de opstellingen voor de enkelmatchen van zondag. “We zullen zaterdagavond kijken naar de score en de wedstrijden van de eerste dag analyseren. Op basis daarvan zullen we de opstelling voor zondag eventueel bijstellen.”

(belga)

LEES OOK

Nu in het nieuws