Ondanks storm van kritiek: ‘The social house’ krijgt toch tweede seizoen

Ondanks de kritiek die het eerste seizoen van ‘The social house’ te verduren kreeg, bereidt productiehuis Wunderbaar een tweede seizoen voor. 

Ondanks de kritiek die het eerste seizoen van ‘The social house’ te verduren kreeg, bereidt productiehuis Wunderbaar een tweede seizoen voor. 

Op Instagram staat nog steeds de pauzeknop ingedrukt, maar binnenkort wordt er weer op ‘play’ gedrukt. Productiehuis Wunderbaar bevestigt dat er een tweede seizoen in de steigers staat van The social house, de internetreeks waarin Vlaamse influencers moeten samenleven in een vakantiehuis. Wanneer de nieuwe afleveringen precies online verschijnen en welke influencers ditmaal van de partij zullen zijn, houden de makers nog even stil.

Het eerste seizoen, in april van dit jaar, werd na zes dagen vroegtijdig afgerond. Na de eerste aflevering was er al kritiek. Diversiteit was bij de deelnemers niet te bespeuren en ze konden bovendien vrolijk hun ding konden doen in een wel erg grote bubbel, bijvoorbeeld. Van kritiek ging het echter al gauw naar doodsbedreigingen. Toen het bewuste huis werd bestookt met vuurpijlen, trokken de makers de stekker uit het programma. “De veiligheid en het mentale welzijn van de creators staan boven alles.” Wel werd toen al gezegd dat het programma niet definitief werd afgeschreven, maar zou worden hernomen wanneer de coronamaatregelen werden versoepeld.(dewo)

Lees ook