Weekend begint zonnig en droog

 
Bron: BELGA

Na het optrekken van het ochtendgrijs wordt het zaterdagochtend in de meeste streken zonnig. In de namiddag worden wat stapelwolken verwacht, maar het blijft droog. De maxima bedragen 18 tot 23 graden, zo meldt het KMI.

Ook zaterdagavond en -nacht blijft het droog, bij minima van 11 tot 15 graden. De wind blijft zwak tot matig uit oostelijke richtingen. Zondag is het wisselend bewolkt met wolkenvelden en zonnige perioden. In de meeste streken lijkt het droog te blijven. De maxima schommelen dan tussen 18 en 23 graden. 

Maandag sleept er een regenzone over het noordwesten van Frankrijk, waardoor de kans op regen het grootst is in de regio’s nabij de Franse grens. Later op de dag kan er ook een bui vallen in de Ardennen. Elders lijkt het overwegend droog te blijven, op een lokale bui na. De maxima gaan van 15 en 20 graden.

Dinsdag wordt het vrij zonnig met stapelwolken, die vooral in de Ardennen talrijker zijn. Het blijft wel overal droog. De maxima liggen tussen 14 en 19 graden. Ook woensdag wordt er droog en vrij zonnig weer verwacht. Het kwik klimt in vele streken tot 19 à 20 graden. 

Donderdag is het wellicht nog een groot deel van de dag droog, maar volgens de huidige prognoses bereikt een regenzone in de loop van de dag ons land vanaf het noordwesten. De maxima schommelen tussen 15 en 20 graden bij een matige, aan zee vrij krachtige zuidwestenwind. Vrijdag krijgen we perioden van regen of buien en maxima in het centrum rond 18 graden en veel wind.

LEES OOK

Nu in het nieuws