Reizigers zijn gewaarschuwd: oplichters proberen munt te slaan uit valse PLF-formulieren

 

Het mondmasker mag dan op de meeste plaatsen verdwijnen vanaf 1 oktober, het PLF-formulier blijft voorlopig verplicht voor wie meer dan 48 uur in het buitenland was en terugkeert naar ons land. Dat formulier is gratis, maar oplichters proberen nu tegen betaling ingevulde nepdocumenten te verkopen.

tg

“Er zijn nepwebsites actief die aanbieden om PLF’s (Passenger Locator Form) in te vullen. Hierin worden, namens de FOD Volksgezondheid, ten onrechte privégegevens en een betaling gevraagd. Deze sites komen niet van ons en vormen een poging tot fraude”, zegt de woordvoerder van de FOD Volksgezondheid, dat een klacht heeft ingediend bij het parket.

Als u na een verblijf van meer dan 48 uur vanuit het buitenland naar België terugkeert, moet u een PLF invullen dat toelaat u te identificeren en te contacteren, vooral wanneer je in een risicogebied hebt verbleven.

Dit formulier is enkel de downloaden via https://travel.info-coronavirus.be. Er zijn geen kosten aan verbonden en de verzamelde gegevens zijn vertrouwelijk en worden binnen 28 dagen vernietigd. “Vul geen ander document in dat om persoonlijke gegevens ​​en om betaling vraagt”, waarschuwt de federale overheidsdienst Volksgezondheid.

Nu in het nieuws