Met de groeten van Mignolet en De Ketelaere: Club knokt zich in blessuretijd naar gevleide 0-1-overwinning

 

 ©  BELGA

Simon Mignolet die zaterdag méér werk had dan afgelopen woensdag tegen Messi en Mbappé: wie had dat gedacht. Club pakte in extremis drie punten op Charleroi (0-1), en dat had het grotendeels te danken aan de Rode Duivel. Charleroi toonde moed én een stevige aanvalskracht, maar vergat te scoren. Charles De Ketelaere strafte dat gebrek aan efficiëntie genadeloos af in minuut 92. Geen schoonheidsprijs deze keer, wél eentje op karakter.

Junior Verbeeke

Charleroi is PSG niet, maar we kunnen gerust stellen dat de Zebra’s zaterdagavond gevaarlijker waren dan Messi en co. In een open wedstrijd legden ze Club écht wel het vuur aan de schenen - en dat mag je zelfs letterlijk nemen. Kort na het eerste fluitsignaal moest de wedstrijd zelfs enkele minuten gestaakt worden. De spionkop schoot namelijk vuurwerk af vanuit de tribune - u leest het goed - uit protest tegen het verbod op pyrotechnisch materiaal va minister Annelies Verlinden.

Toen de rook om ons hoofd was verdwenen, kregen we een erg aangename wedstrijd te zien. Eentje waar Mignolet zich aardig moest onderscheiden om zijn ploeg van een achterstand te behoeden. Nicholson dook voor de rust twee keer op voor zijn neus, twee keer hield hij de bal met een prima save uit het doel. Ook aan de overkant waren er kansjes. Toen De Ketelaere wegdraaide in de zestien was het eventjes alle hens aan dek bij Charleroi, maar zijn pass vond geen ploegmaat. Ook de debuterende Wesley liet zich niet onbetuigd: hij kopte naast doel. En één keer moest Koffi alles uit de kast halen om Hendry van een kopbalgoal te houden.

Lang moet invallen

Het was dus de eerste helft van de keepers, maar ook na de rust mocht blauw-zwart een kaarsje branden voor Mignolet. Hij tikte een harde kopbal van Nicholson nog net tegen de lat, in de rebound kon de goalie de bal met een halve koprol buiten werken.

 

 ©  BELGA

Club besefte dat het met vuur speelde en trok wat meer naar voor. Onder impuls van de ingevallen Lang - Clement had hem tijdens de eerste helft rust gegund - trokken de bezoekers naar voor. Eén keertje twijfelde Vanaken te lang op een diepe bal, maar erg overtuigend was het toch allemaal niet.

Na de openingsfase van die tweede helft nam Club het spel wel in handen, de beste kansen bleven voor de thuisploeg. Zo zag Morioka zijn schot over zeilen en belandde een voorzet van Zorga kort in het zijnet. We hadden 70 minuten gespeeld, en het kon écht nog alle kanten op. Al ging de pendel, vooral met de vocale steun van de thuisfans, toch vooral de kant op van Charleroi.

De Ketelaere zorgt voor de beslissing

Met nog tien minuten te spelen gingen de Zebra’s nog eens alles op alles zetten, en nogmaals moest Mignolet zich onderscheiden. Deze keer ranselde hij een vrije trap van Morioka uit de hoek. En toen de vierde ref het bordje met zeven minuten extra tijd toonde, gingen de vuisten in de thuistribunes in de lucht.

Die vreugde zou snel gaan liggen. Club combineerde zich een weg naar voor, en plots kon Van den Brempt De Ketelaere voor doel bedienen. CDK reageerde alert en schoof de drie punten voor Club Brugge binnen. De meegereisde uitsupporters werden gek, De Ketelaere sprong een gat in de lucht voor de eigen spionkop. He was zeker niet de mooiste driepunter, maar dat zal Club worst wezen na een zware Europese midweek: het staat nu weer alleen op kop.

 

 ©  BELGA

LEES OOK